Đorđević: Zašto Srbija ne bi dobila drim tim?

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Zašto Srbija ne bi dobila "drim tim"?

Selektor "orlova" kaže da za Svetsko prvenstvo u Kini ima najveće ambicije.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da će njegov tim na Svetskom prvenstvu u Kini, kao i uvek, ići na medalju, i to zlatnu.

"Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu da budem optimista", izjavio je Đorđević u intervjuu za Al Džaziru.

Na putu do toliko željenog zlata Srbija će morati da pobedi novi američki "Drim tim".

"Moje obraćanje reprezentativcima bilo je ovako: Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija? Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu", istakao je Đorđević.

Svetsko prvenstvo u Kini održaće se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će prethodno u februaru u kvalifikacijama protiv Estonije i Izraela morati da potvrdi mesto na finalnom turniru.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.