Crna Gora bez selektora, kako dalje?

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora bez selektora, kako dalje?

Posle današnje pobede potvrdio je da napušta ovu poziciju.

Reprezentacija Crne Gore danas je završila svoje učešće na Svetskom prvenstvu u Kini, pobedom nad selekcijom Japana rezultatom 80:65 u meču za plasman od 17. do 32. mesta.

Odmah posle meča, selektor Zvezdan Mitrović potvrdio je u razgovoru sa novinarima da je ovo ujedno bila i njegova oproštajna utakmica u toj ulozi.





"Zahvalio sam se igračima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovde. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vredni, i da stremimo što boljim rezultatima'', istakao je Mitrović, a prenose ''Vijesti''.

Sa njim na klupi, reprezentacija Crne Gore je izborila istorijski plasman na Svetsko prvenstvo, gde ova selekcija ipak nije uspela da napravi neko novo iznenađenje i plasira se u drugi krug.

Ono što će biti naredni izazov za reprezentaciju Crne Gore, jeste borba za plasman na Evropsko prvenstvo. U kvalifikacijama će biti u teškoj grupi sa u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, a tri ekipe idu dalje.





''To je tema za sledećeg selektora. Sa ovim prvenstvom kao krunom se završio moj ugovor sa KSCG, to je unapred dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju.







Biće jako teško u toj grupi, ali je za Crnu Goru svaka pobeda velika, a plasman na završna takmičenja sjajan uspeh. Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovde.







Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vredni, i da stremimo što boljim rezultatima'', naglašava Mitrović.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović napustio “sokolove” – MaxBet Sport

Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019

Mundobasket je završen za Crnogorce. Odmah posle poslednjeg susreta na SP, selektor Zvezdan Mitrović, napustio je kormilo “sokolova”. Kao što je najavio, Mitrović će sada da se posveti Asvelu, čiji je takođe trener.. Kladionica MaxBet nudi kvotu 14,5 na pobedu Poljske protiv Španije na EURO...

Nastavak na 011vodič.com...

Crnogorci bez Savića na uzdrmane Čehe

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2019, 09:13

Sačuvati nadu ili obraz? To je izazov sa kojim se večeras suočavaju Crna Gora i Češka u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Jedni još nemaju pobedu u kampanji, a drugi su pre nekoliko dana doživeli blamažu. Novi selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić otpočeo je vođenje Hrabrih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.