Cilj ostvaren, ali još se igra, Srpkinje žele pobedom da završe Svetsko prvenstvo

Izvor: Sportske.net, 12.Dec.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj ostvaren, ali još se igra, Srpkinje žele pobedom da završe Svetsko prvenstvo

Rukometne reprezentativke Srbije izjavile su danas da žele da pobedom nad Crnom Gorom završe Svetsko prvenstvo, na kom je već ostvaren cilj.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će sutra od 3.30 igrati protiv Crne Gore utakmicu za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Četiri utakmice u nizu odigrale smo gol za gol. Pokazale smo čvrstinu u tim završnicama, tih poslednjih 10 minuta su uvek bili neizvesni. Ostavile smo iza sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poznate rukometne nacije poput Nemačke i Danske.







Dobro smo igrale, pokazale najbolje od mentaliteta i veliku želju za pobedom. Dobro je krenuo turnir, videla se želja kod svih, neka sreća u timu. Kako kažemo, dan smo započinjali i završavali pesmom.







To je nešto što je obeležilo ovo prvenstvo. Tako ćemo odigrati i protiv Crne Gore. Već pričamo i o onome što nas čeka u martu, ali da sačekamo sa komentarima dok ne vidimo s kim ćemo igrati.







Primamo stotine poruka iz Srbije, od famillije, prijatelja, ali i nepoznatih ljudi koji nas prate. Ovo je lep rezultat i uspeh koji je obradovao ljude", rekla je Sanja Radosavljević u Japanu.

Srpske rukometašice su na osam utakmica do sada ostvarile pet pobeda, uz remi i dva poraza. Već je ostvaren plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Ne mogu da kažem da sam očekivala, ali verovala sam da smo sposobne da ostvarimo ovakav rezultat. Ne samo ja, već i svaka devojka ovde. Srećne smo jer smo napravile najbolji rezultat u poslednjih šest godina.







Na poslednjih par takmičenja uvek nam je nešto malo falilo, ali sada se dosta stvari poklopilo na pravi način. Jedna utakmica nas je odvojila od plasmana u polufinale, ali će možda već na sledećem prvenstvu ili Olimpijskim Igrama, doći i ta jedna pa osvojimo neku od medalja", kazala je Sanja Radosavljević.

Dijana Radojević je navela da ona i saigračice "ne skidaju osmehe sa lica".

"Zadovoljne smo, ostvarile smo ono zbog čega smo i došle u Japan. Naš cilj je bio da se nadjemo na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio, to smo i uradile.







Očekujem da pobedimo i Crnu Goru i da igramo na turniru, koji je po mom mišljenju, lakši za nas.







Igraćemo rasterećeno, želimo pobedu i jedne i druge, a nadam se da je došlo i vreme da im se revanširamo za poraze na prethodnim prvenstvima. Nikada nismo igrale utakmice u jutarnjem terminu, biće to jedna specifična utakmica i zbog toga, iako meni to lično neće predstavljati problem", rekla je Dijana Radojević.

Po njenim rečima, bilo je potrebno mnogo mentalne snage da se u poslednje četiri utakmice ostvare povoljni rezultati.

"Na prethodnim prvenstvima smo uglavnom dobro igrale prvu fazu takmičenja, a nakon toga smo imale nagle padove. Sada se desilo suprotno.







Grupu nismo odradile na najbolji mogući način, ali smo zato glavnu fazu odradile na vrhunskom nivou. Falio nam je taj jedan bod za polufinale, ostaje žal za tom utakmicom sa Norvežankama, ali sve u svemu, moramo biti zadovoljne", kazala je Radojević.

Srpske rukometašice će ako pobede Crnu Goru u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati protiv četvrtog sa Svetskog prvenstva, Rumunijom i Severnom Korejom.

Ako izgube, protivnici će im biti trećeplasirani tim sa Svetskog prvenstva, Švedska ili Mađarska, kao i Kina.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.