Cezar najjači gusan na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cezar najjači gusan na svetu

Cezar, gusan vlasnika Aleksandra Maluckova, osvojio je titulu najjačeg na 33. Svetskom prvenstvu u nadmetanju gusana u Mokrinu. U finalu koje je trajalo oko 18 minuta, Cezar je savladao Margitaresa vlasnika Milorada Ristića.

Pobednik 33. Svetskog prvenstva u nadmetanju gusana u Mokrinu je Cezar Aleksandra Maluckova iz tog sela na severu Banata. Nešto više od 17 i po minuta bilo je potrebno petogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Cezaru da savlada iskusnog devetogodišnjeg Margitaresa Milorada Ristića, učesnika četiri velika finala.

Gusan Cezar pre tri godine došao je u posed današnjeg vlasnika, a ime mu je pripalo iz školskog udžbenika.

''Tata ga je pre tri godine doneo u domaćinstvo, a ja sam u tom momentu učio istoriju. Pitali su me kako da ga nazovemo i u tom trenutku pročitao sam ime slavnog vojskovođe Gaja Julija Cezara. Tada mi je palo na pamet da bi takvo ime pristajalo našem gusanu'', kaže Aleksandar Maluckov, vlasnik pobedničkog gusana.

Tokom dva i po meseca, koliko je trajalo 33. Svetsko prvenstvo u nadmetanju gusana, učestvovalo je oko 130 takmičara.

Nadmetanja su se odvijala vikendom. Ovakva, ali i druge manifestacije svrstale su Mokrin na mapu bogatog seoskog turizma.

''Kada nekome kažete da dolazite iz Mokrina, svi već dobro znaju da je naše selo poznato po manifestacijama kao što su borba gusana i takmičenje u tucanju farbanim uskršnjim jajima. Mislim da je zaista lepo što je naš sever Banata poznat po Mokrinu, jajima i gusanima'', kaže Živica Terzić, predsednik Udruženja ''Belo pero'', Mokrin.

Na Svetskom prvenstvu proglašen je i najjači dvogodišnji gusan, a to je Arpad, Željka Radakovića, najteža guska je Stesa od 13 kilograma, a najstarija Četkica sa svoje 22 godine.

Najlepše jato gusaka pripalo je Mokrinčaninu Branislavu Đomparinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Cezar, najjači gusan u Srbiji!

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019

Perje je letelo na sve strane na 33. Gusanijadi, koja se po tradiciji održava u Mokrinu kod Kikinde. Nakon borbe koja je trajala oko 18 minuta, titula najjačeg gusana u Srbiji pripala je Cezaru.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.