Bucko iz Konga ima 137kg – oduševljen je i Šekil ONil

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 17:58

Bucko iz Konga ima 137kg – oduševljen je i Šekil O'Nil

Najveći hit Svetskog rukometnog prvenstva u Egiptu je pivot Demokratske Republike Kongo Tijeri Mvumbi Gautije.

Jasno je i zbog čega čim ga ugledate – sa primetnim viškom kilograma, nezgrapan i svakako ogroman na liniji šesterca vrlo je nezgodan za odbraniti.

Interesantno, u prijavi za učešće na SP napisano je da ima samo 89 kilograma, na zvaničnom sajtu IHF stoji da Gautije ima 110, ali je on sam javnosti otkrio da ima celih 137. Uz 195 centimetara visine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pobrao je mnoge simpatije, čak i šire od uobičajenog kruga ljubitelja rukometa, pa mu se tako javio i slavni NBA košarkaš Šekil O'Nil.

Popularni Šek je takođe tokom karijere imao višak kilograma, te je stoga video porukom pružio podršku simpatičnom bucku iz DR Kongo.

"Iznenadio sam se kad sam video da je poruka stigla iz SAD. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam!", rekao je Gautije

U prve dve utakmice šampionata protiv Argentine i Danske je postigao po četiri pogotka u dva poraza svoje selekcije.

U meču trećeg kola protiv Bahreina će imati priliiku da sa svojom selekcijom ostvari istorijski plasman u drugi krug Svetskog šampionata.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.