Bosna opet pregažena – SAD 76 razlike bolje od Koreje

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 08:28

Bosna opet "pregažena" – SAD 76 razlike bolje od Koreje

Košarkašice Bosne i Hercegovine upisale su još jedan ubedljiv poraz na Svetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina je najlošija reprezentacija u grupi A, što je potpuno neočekivano, pa imaju sva četiri poraza u grupnoj fazi.

Njihova koš razlika je 230:364, a poslednji poraz došao je od Belgije rezultatom 85:55.

Došle su na turnir kao jedan od favorita, a odlaze sa četiri bolna i ubedljiva poraza i poslednjim mestom u grupi A, pošto im treba čudo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad čudima da bi pobedili Sjedinjene Američke Države u poslednjem kolu.

Što se tiče meča sa Belgijom, sve je bilo jasno još u prvom poluvremenu, kada je na velikoj pauzi bilo 37:22 u korist Belgijanki.

Najefikasnija je bila Abdelkader sa 18 poena, a Linskens i Vanlo ubacile su po 13 poena. U redovima BiH, Nikolina Elez i Matea Tavić postigle su po 13 poena, dok je 12 ubacila Nikolina Knežević, a Džonkel Džons ubacila je 8 poena uz 8 skokova.

Što se tiče SAD, one su zadržale maksimalan učinak i prvo mesto grupi pobedom nad Južnom Korejom rezultatom 145:69.

Briona Džons 24 poena i 8 skokova, Aja Vilson 20 i 8 skokova, Kelsi Plam 19 poena i 9 asistencija, Brijana Stjuart upisala je 18 poena, a Šakira Ostin 13...

Na drugoj strani, 17 poena je imala Park Hjeđin, 13 Li Seul Kang, a 10 Park Đihjun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.