Borislava Perić Ranković svetska šampionka, osvojila 22. medalju u karijeri

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislava Perić Ranković svetska šampionka, osvojila 22. medalju u karijeri

Paraolimpijka Borislava Perić Ranković osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u para stonom tenisu u Sloveniji.

Ona je u Celju došla do 22. medalje nakon niza na Paraolimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim pevenstvima u obe konkurencije - pojedinačnoj i ekipnoj.

U finalu klase T-4 Perić je pobedila vodeću igračicu na svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << listi, šampionku Azije i dvostruku paraolimpijsku pobednicu u Londonu pre šest godina Kineskinju Jing Žou sa 3:0 ( 11:6, 11:7, 11:8).

Što se ostalih četvoro paraolimpijaca Srbije tiče, u konkurenciji od 325 takmičara oba pola iz 54 države sa svih kontinenata, na pragu medaljama bili su  Nada Matić i Mitar Palikuća, kao i Goran Perlić. Takmičenje su završili u četvrt-finalu. Zorica Popadić nije prošla grupnu fazu takmičenja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.