Bogdanović: Mislim da će Jokić igrati, mi smo tu da ga podržimo šta god da reši

Izvor: B92, 22.Maj.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Mislim da će Jokić igrati, mi smo tu da ga podržimo šta god da reši

Bogdan Bogdanović veruje da će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

Bogdanović je u intervjuu za Sport Klub prokomentarisao goruće pitanje u vezi sa planovima reprezentacije za Mundobasket 2019.

Jokić nije igrao za Srbiju od Olimpijskih igara 2016, a još uvek se nije izjasnio da li će se stativi na raspolaganje selektoru Aleksandru Đorđeviću predstojećeg leta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ne znam da li će igrati, mislim da hoće, ne vidim razlog zašto da ne... Uvek sam za to ne treba nikoga siliti po principu "hej, moraš da igraš". Treba čovek sâm da odluči. Mislim da niko od naših ljudi ne razume do kraja koliko je teško vratiti se u tim posle reprezentativnih obaveza. Eto, ja sam se povredio prošlog leta, malo izgubio poziciju u Sakramentu, može i nečija karijera da ode u drugom smeru. Da ja nisam mentalno jak, možda je moglo i meni da krene nizbrdo, pa da ne mogu nikad da se vratim na vrhunski nivo", rekao je Bogdanović za Sport Klub.

"Oduvek sam voleo da igram za reprezentaciju i uvek ću igrati dok se tako budem osećao. Ako osetim u jednom trenutku da mi to nije to više, ja ću to i da kažem, pa ko hoće da se ljuti, neka se ljuti, mene neće biti briga. Igram iz srca i mislim da mi se zato i lepe stvari dešavaju. To je u osnovi moje mišljenje, da treba da se igra iz srca, a ne iz drugih razloga – zato što mora, zato što je sad dobra šansa za medalju ili da bude "neću da idem, loša je ekipa". Kada je reč o Joki konkretno, i on sâm zna da nam je potreban, znamo i svi mi da nam je potreban. Nadam se da će se odazvati pozivu, njegova je naravno konačna odluka, a mi smo tu da ga podržimo šta god da reši".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BOGDANOVIĆ PORUČUJE: Jokić zna da nam je potreban, mislim da će igrati za Srbiju u Kini!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2019

Košarkaš Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović, veruje da će as Denvera Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.