Izvor: RTS, 18.Jan.2021, 19:44

Belorusija i Lukašenko ostali bez organizacije Svetskog prvenstva u hokeju

Međunarodna federacija hokeja na ledu odlučila je da oduzme Belorusiji domaćinstvo svetskog prvenstva, zbog političke situacije u Minsku i pandemije koronavirusa u toj zemlji.
Belorusija je trebalo, zajedno sa Letonijom da organizuje najveću smotru svetskog hokeja na ledu, ali je Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF) donela odluku da Minsk trenutno ne ispunjava uslove za bezbedno organizovanje turnira.

IIHF je odluku doneo posle konsultacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa stručnjacima, deoničarima i sponzorskim pulom, a ustanovljeno je da "u ovom trenutku nemoguće garantovati bezbednost timovima, gledaocima i zvaničnicima tokom organizacije svetskog prvenstva".
Opozicija u Minsku ovu odluku smatra velikom pobedom, naročito ako se u vidu ima činjenica da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko veliki zaljubljenik u hokej na ledu.
Lukašenko je prošle sedmice pokušao da uveri čelnike IIHF da je Belorusija spremna da organizuje turnir, ali su se nakon toga povukli brojni sponzori.
Politička situacija u Belorusiji je nestabilna još od avgusta, kada je Lukašenko pobedio na izborima, za koje opozicija tvrdi da su namešteni.
Pored toga, IIHF je zabrinut i zbog labavih mera vlasti u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Po svemu sudeći, Letonija će sama organizovati svetsko prvenstvo u hokeju na ledu i to u jednoj dvorani, kako bi se smanjile komplikacije oko putovanja, ali i smanjio rizik od širenja zaraze kovida-19.
Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu na programu je od 21. maja do 6. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bjelorusiji oduzeta uloga domaćina Svjetskog prvenstva u hokeju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2021

Bjelorusiji je oduzeta uloga domaćima ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu iz sigurnosnih razloga, tačnije zbog političkih nemira i pandemije COVID-19, saopćila je u ponedjeljak Međunarodna hokejaška federacija, prenosi Reuters. Tako je predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.