Izvor: RTS, 19.Okt.2020, 14:52

Belgija, Nemačka i Holandija žele SP 2027 za žene

Belgija, Nemačka i Holandija saopštile su da imaju planove za zajedničku kandidaturu za domaćina Svetskog prvenstva za fudbalerke 2027. godine.
"Ženski fudbal tradicionalno je poznat po snažnom osećaju zajedništva, u kom svi koji su uključeni imaju širu sliku, a to je dalji razvoj sporta, kako na terenu, tako i izvan njega."

"Ženski fudbal u našim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u različitim fazama razvoja, ali delimo težnju da se fudubal dodatno razvija na nacionalnom i globalnom nivou i organizacijom ovog Svetskog prvenstva", navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi Rojters.
Poslednje Svetsko prvenstvo za žene održano je 2019. u Francuskoj, a domaćinstvo svetskog šampionata 2023. dodeljeno je Australiji i Novom Zelandu.
Nemačka je prethodno bila domaćin turnira 2011, dok je Holandija organizovala poslednje Evropsko prvenstvo 2017. godine, a Belgija bi u tom slučaju prvi put bila domaćin velikog ženskog turnira.
 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Delimo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Belgija, Holandija i Nemačka žele SP

Izvor: B92, 19.Okt.2020

Belgija, Holandija i Nemačka najavile su zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog fudbalskog prvenstva za žene 2027. godine...Pod sloganom "Tri nacije, jedan cilj", tri fudbalske federacije su danas saopštile da će svoje planove detaljno predstaviti u zvaničnom dokumentu do kraja godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.