BUGARSKI MINISTAR SPORTA: Realno da zajedno organizujemo Mondijal, zaradili bismo MILIJARDE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARSKI MINISTAR SPORTA: Realno da zajedno organizujemo Mondijal, zaradili bismo MILIJARDE (FOTO)

Kralev samouveren.

Ministar sporta Bugarske Krasen Kralev tvrdi da bi organizacija Mondijala zemljama na ovim prostorima donela preko deset milijardi dolara.

NOVA OPASNOST ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Budućnost DOVODI pojačanje iz Evrolige! (VIDEO)

JAVIO SE ĐENKA: Rusi ga pitali o danima u Zvezdi! Njegov odgovor ODUŠEVIĆE sve Delije! (FOTO)

Kralev je ubeđen da Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija imaju dobre šanse da dobiju domaćinstvo Svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvenstva 2030. godine, a ključni sastanci bi trebali da budu održani u Beogradu 21. i 22. decembra.

- Uveliko radimo na zajedničkoj kandidaturi, a posle sastanaka u Beogradu mnogo toga biće jasnije. Domaćin Svetskog prvenstva 2026. biće Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada, a mi želimo da vidimo njihov plan i program za organizaciju, da maltene prepišemo od njih dobru ideju. Ulaganja u izgradnju puteva, aerodroma i sportske infrastrukture dovela su već do ogromnih profita za svaku zemlju. Napravljen je proračun po kojem domaćini Mondijala 2026. godine očekuju prihod od 14 milijardi dolara, dok će ukupni troškovi iznositi oko tri milijarde - izjavio je bugarski ministar sporta.

Narod je vrlo sumnjičav povodom zajedničke kandidature četiri pravoslavne balkanske zemlje.

- Posle početne euforije koja je zavladala u narodu, jer nijedna zemlja Balkana nikad nije bila domaćin Svetskog prvenstva, počele su da stižu kritike i mišljenja da je to "šarena laža" - rekao je Kralev.

Najveći bugarski fudbaler svih vremena Hristo Stoičkov ne veruje da je moguće održati planetarni šampionat na Balkanu, ali njegovo mišljenje ne deli ministar sporta Bugarske.

- Naša kandidatura je apsolutno realna! Svesni smo da moramo da ispunimo određene zahteve Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), ali već o tome razgovaramo i radimo na tome. Podsetiću vas da je Rusija, koja je ove godine bila domaćin Svetskog prvenstva, počela sa izgradnjom neophodne infrastrukture tek pošto je dobila domaćinstvo! I uprkos tome, Mondijal 2018. proglašen je najboljim do sada - istakao je Bugarin.

Na kraju je Kralev zaključio da na Balkanu svi rade na poboljšanju infrastrukture, što je samo dodatni plus u kandidaturi.

- Grčka je već obelodanila da će obnoviti Olimpijski stadion, a Srbija će graditi novi od 60.000 mesta. Mi ćemo u Sofiji izgraditi takođe Nacionalni stadion, uložićemo oko 20 miliona evra u renoviranje stadiona "Vasil Levski" i izgradićemo još najmanje dva objekta. Zajednička kandidatura je veoma važan politički signal. To je pokazatelj da balkanske zemlje sarađuju i zajedno se bore za ostvarivanje ne samo sportskih već i ekonomskih i političkih interesa. Politička i ekonomska sigurnost, to je ono što FIFA takođe traži - poručio je Krasen Kralev.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.