BALKAN DOMAĆIN MUNDIJALA? Napravljen genijalan plan, više zemalja će organizovati Svetsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 21:41

BALKAN DOMAĆIN MUNDIJALA? Napravljen genijalan plan, više zemalja će organizovati Svetsko prvenstvo

Lukavo smišljeno.

Tek što je arapski svet po prvi put bio domaćin Svetskog prvenstvau u fudbalu, Saudijska Arabija se svim silama zalaže da se Mundijal za sedam godina ponovo održi u sličnom ambijentu.

U tom cilju Saudijci su u potrazi za partnerima sa kojima bi organizovali tako veliko takmičenje.

Kraljevska porodica Bin Salman, vladaoci u Saudijskoj Arabiji, imaju plan da se 75 odsto utakmica odigra u ovoj zemlji, a preostale u drugim državama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kao mogući saradnici se pominju Egipat i Grčka.

Prema tim navodima, već su održani tajni sastanci u tu svrhu, a plan Arapa je da izgrade u Grčkoj tri super moderna stadiona na kojima bi se igrale utakmice.

Plan Saudijaca je da pridobiju glasove Azijske fudbalske federacije, kao i 52 glasa koje imaju afričke članice u FIFA, a koje bi podržale kandidaturu Egipta. Na sve to, Saudijci računaju i da će pojedine članice UEFA glasati za Grčku.

Međutim, ne pitaju se samo Saudijci. Južna Amerika takođe očekuje domaćinstvo, a u tu svrhu su zajedničku kandidaturu podnele četiri zemlje - Argentina, Čile, Urugvaj i Paragvaj. Domaćinstvo žele zajednički Portugalija, Španija i najverovatnije Maroko.

Odluka o domaćinstvu Svetskog prvenstva 2030. godine biće doneta 2024. godine, naredni Mundijal se 2026. godine održava u SAD, Kanadi i Meksiku.

Nisu velike šanse da Saudijska Arabija dobije domaćinstvo, međutim u prilog im ide to što su jedini u Kataru savaldali šampiona planete - Argentinu, kao i dolazak Kristijana Ronalda u klub iz te države, što svakako utiče na popularnost fudbala.

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.