Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 12:01

"Arena će izgledati kao jedna od najlepših atletskih dvorana na svetu"

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković otkrio je za RTS kako teku pripreme za predstojeće Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu. Najveće takmičenje ove godine biće održano od 18. do 20. marta u "Štark areni", u kojoj uveliko teku radovi.
U pripremi je iskorišćeno 120 tona čelika za podkonstrukciju, kao i 100 tona čelika za samu stazu, što je Branković ocenio kao "ozbiljan infrastrukturni projekat".

"Posao rade firme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje već imaju iskustvo iz 2017, iako je tada bilo mnogo nepoznanica. Danas znamo sve. Ako neko misli da nema problema – ima ih, ali se brzo rešavaju", rekao je Branković gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.
"Verujem da će 'Beogradska arena' do kraja ovog meseca izgledati kao jedna od najlepših dvorana na svetu ikada, sa novom, modernom atletskom stazom. Vrlo brzom, na kojoj će najbolji atletičari sveta imati priliku da postižu najbolje rezultate. Siguran sam da će pasti nekoliko svetskih rekorda."
Branković je otkrio da će 7. marta, na istom mestu, biti održan "Belgrade Indoor Meeting" – dvoranski miting koji će biti generalna proba za većinu takmičara.
"Belgrade Indoor Meeting će biti održan u silver izdanju. To je izdanje ispod najvećih svetskih dvoranskih mitinga", istakao je Branković i potvrdio da će prenosi i ovog takmičenja biti na RTS-u.
Od najvećih zvezda očekuje se nastup Rajana Krauzera, koji je nedavno oborio rekord u bacanju kugle, ali mu on nije priznat. Doći će i svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis, olimpijski šampion na 100 metara Marsel Džejkobs, sedmobojac Kevin Majer...
Što se tiče srpskih takmičara, najviše se naravno očekuje od skakačice Ivane Španović.
"Glavna zvezda naše atletike svakako je Ivana Španović, koja brani titulu svetske šampionke iz Birmingema. Pokazala je i na prvom takmičenju na prvenstvu Srbije prošlog vikenda da je nikad spremnija. Vratila se posle mesec-dva priprema u Dubaiju, nikad više nije skočila u našoj 'maloj Areni' kako je mi zovemo i siguran sam da će prepunom 'Arenom' ponoviti ono što je uradila 2017, kada smo svi bili ponosni na to što je ona uradila i skočila 7,24 i osvojila zlato."
Od ostalih, ističu se Elzan Bibić, Maja Ćirić, Armin Sinančević, i Asmir Kolašinac, koji prema Brankovićevim rečima, najavljuje hitac duži od 21 metra.
Za kraj, direktor Atletskog saveza je apelovao da ljudi na vreme kupe ulaznice za takmičenje koje će, zbog rasporeda u hali, biti održano pred maksimalno 8.000 ljudi, koliko iznosi kapacitet.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.