Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2021, 02:28

Ameri pali u Panami, dobri, stari Brajan Ruiz srušio Salvador, Kanada odolela u Kingstonu (VIDEO)

Drama u Konkakaf kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Prvi poraz Jenkija. Oslabljeni Kanađani samo do boda na Jamajci, prvi trijumf Kostarike

Nije još ni polovina završnih kvalifikacija za Mundijal u Kataru u Konkakaf zoni (Severna i Srednja Amerika i Karibi), a vlada neizvesnost za tri mesta koja direktno vode na najveće reprezentativno takmičenje i četvrtu pozicija koja donosi baraž. Amerikanaca nije bilo na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre tri godine. Jenkiji i dalje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lepe šanse da se plasiraju, ali su doživeli neočekivani poraz u Panami – 0:1.

Utorak, 20:45: (1,15) Srbija (9,00) Azerbejdžan (22,0)

Šampioni Gold kupa bili su očajni u Panama Sitiju. Za 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir gola domaćina. Nije bilo mnogo prilika na utakmici. Odluka je pala u 54. minutu, a junak domaće selekcije bio je Anibal Godoj. Fudbaler MLS tima Nešvila iskoristio je asistenciju Dejvisa posle kornera, samo zakačio loptu koja je prevarila golmana Nju Inglanda Meta Tarnera, za veliko slavlje domaćih navijača u prestonci ove zemlje Srednje Amerike.

Panamá with their first ever win against the #USMNT in Concacaf World Cup qualifying! #Panama #EliminatoriasQatar2022 pic.twitter.com/X4SSLsmJFO

Budi se Kostatrika. Posle samo tri boda u prva četiri kola, bez trijumfa, savladan je Salvador u San Hozeu sa 2:1 posle preokreta u nastavku utakmice. U prvom planu bio je dobri, stari Brajan Ruiz. Veteran je zakoračio u 37. godinu života, ali je i dalje prva violina ove selekcije. Gosti su poveli golom Haira Enrigeza već u 12. minutu.

Na startu drugog poluvremena isplatila se terenska inicijativa domaćina. Posle centaršuta saigrača iz Alahuelensa Selsa Borhesa, nekadašnji vezista Tventea, lisabonskog Sportinga i Santosa je glavom sa pet, šest metara zatresao mrežu Salvadoraca u 53. minutu. Nastavili su Kostarikanci da napadaju, a nekoliko minuta kasnije je dosuđena je najstroža kazna za domaćina. Napadač Hose Giljermo Ortiz je teatralno pao posle dodira sa golmanom Mariom Gonzalezom, a sudija Maritinez iz Hondudasa je dosudio penal. Asistent kod izjednačujućeg gola Borhes je bio precizan, za erupciju oduševljenja na stadionu u San Hozeu.

Kanada je u ovom ciklusu bila lišena pomoći kapitena Crvene zvezde Milana Borjana koji je oboleo od virusa korona. I bez njega osvojena su dva boda. Posle iznenađujućeg remija u Meksiku protiv Sombrerosa (1:1), Kanađani su odigrali samao 0:0 u Kingstonu protiv Jamajke. Zamena za Borjana, Maksim Krepo, čuvar mreže Vankuvera, dobro je obavio posao, mreža je ostala netaknuta, ali su zakazali napadači, pre svega udarna igla Lila Džonatan Dejvid.

Kanađani su imali veći posed lopte, ali samo su dva puta ugrozili gol domaće selekcije koja još ne zna za trijumf u poslednjoj rundi kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Kanada je ovog meseca, osim Borjana, igrala i bez prvih zvezde, povređenih Alfonsa Dejvisa iz Bajerna i Kajla Larina, napadač Bešiktaša, pa mogu da budu zadovoljni sa učinkom od dva boda. Kanada je trenutno na četvtom mestu koje donosi baraž, ali i dalje ima šanse da se direktno plasira na tek drugo Svetsko prvenstvo, a prvo posle Meksika 1986. godine.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------------

Najbliži odlasku u Katar posle pet kola su Meksikanci. Sombrerosi su na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju pobedili Hondudas sa 3:0. Vezista Kluba Amirike Sebastijan Kordova je doneo prednost domaćinima već u 18. minutu. Posle dosta rikošeta, Kordova se najbolje snašao i sa šest metara zatreao mrežu Hondurasa.

Posao četi Herarda Martina olakšalo je isključenje Majnora Figueore, defantivca moskovskog Dinama u 49. minutu. Brojčanu prednost domaćini su iskoristili 76. minutu, kada je napadač Montereja Rohelio Funes Mori overrio trijumf lidera Konkakaf kavalifikacija. Moreno je pogodio stativu, a opet su domaćini posle odbitka postigli gol. Konačan rezultat u finišu, tri minuta pre kraja postavio je igrač Napolija Irving Lozano.

🎥 Este fue el 2-0 de Rogelio Funes Mori ante Honduras, en el Azteca. #EliminatoriasQatar2022 pic.twitter.com/oCYzb1hFx2

Meksikanci su imali posed lopte od 76 odsto. Koliko su gosti bili inferiorni u napadu govori podatak da su samo jednom uputili loptu u okvir gola veterana na golu Meksikanaca Giljermea Očoe.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, KONKAKAF ZONA - 5. KOLO

Nedelja

Jamajka - Kanada 0:0

Kostarika - Salvador 2:1 (0:1)

/Ruiz 52, Borhes 56pen - Enrikez 12/

Panama - SAD 1:0 (0:0)

/Godoj 54/

Meksiko - Hondudas 3:0 (1:0)

/Kordova 18, Funes Mori 76, Lozano 87/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.