Vulin: Crkvu osnivaju vernici, a ne vlade

Izvor: RTS, 14.Jun.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Crkvu osnivaju vernici, a ne vlade

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću da zna istoriju, znao bi da crkvu osnivaju vernici, a ne vlade.
"Znao bi i da je u Crnoj Gori rođen otac osnivača SPC Svetog Save, Stefan Nemanja, Simeon Mirotočivi. Da zna istoriju ili da je čitao 'Gorski vjenac' znao bi da nije novina da Srbi promene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veru i sa njom naciju, ali jeste novina da onima koji su ostali u veri i naciji pokušate oteti svetinje i proglasiti ih svojima", izjavio je Vulin na odgovor crnogorskog ministra odbrane da je autokefalna CPC istorijska činjenica, kao i da nepoznavanje istorije i prava "škodi".

"Možete da izmislite crkvu, niko to ne brani, možete izgraditi nove bogomolje, možete i tu crkvu registrovati u policijskoj stanici na Cetinju, možete i Miraša zaključkom Vlade proizvesti u patrijarha, ali nemojte za taj poduhvat koristiti svetinje srpskog naroda. Da znate istoriju svoje zemlje i mog naroda, znali biste da Srbi ne napuštaju svoje svetinje", naveo je Vulin u izjavi za javnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.