Vernici za Badnje veče ispred Hrama svetog Save

Izvor: Blic, 06.Jan.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici za Badnje veče ispred Hrama svetog Save

Nekoliko stotina vernika u sredu uveče je u Beogradu, na platou pored Hrama svetog Save učestvovalo u paljenju badnjaka uoči Božića.

Paljenju badnjaka na Badnje veče, prethodilo je dvočasovno povrečerje koje je u malom hramu svetog Save predvodio episkop hvostanski Atanasije. Tokom prazničnog bdenja padala je jaka kiša koja je potpuno prestala oko 18 časova u trenutku kada je trebalo da počne paljenje badnjaka.

Povodom praznika kojim se slavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rođenje Isusa Hrista, vladika Atanasije pozvao je vernike na smirenost i ljubav.

"Večeras zagrlite i sve oni koji su ostali bez svojih domova, sve siromašne, beskućnike, prognane, ...jer tako se proslavlja Božić i dočekuje Hrist", poručio je vladika.

U ponoć će vladika Atanasije predvoditi i prvu prazničnu liturgiju u Hramu svetog Save. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, čuvar trona patrijarha, služiće na Božić svetu liturgiju u Sabornoj crkvi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.