Vatrogasci šetaju u BG; PSG: Dođite; Marić: Politizacija

Izvor: B92, 21.Jul.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci šetaju u BG; PSG: Dođite; Marić: Politizacija

Policijski sindikat Srbije je najavio da će pripadnici Vatrogasnih jedinica MUP-a Srbije prošetati u petak uveče centrom Beograda do Hrama Svetog Save.

Navodi se i da će tu održati molitvu za kolegu koji je teško povređen prilikom gašenja požara na Adi Huji.

Kako je najavljeno, jedna kolona vatrogasaca krenuće u 19.05 iz Ulice Mije Kovačevića na Karaburmi, dok će se njihove kolege iz drugih gradova Srbije okupiti na Trgu Slavija oko 19.30, odakle će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krenuti ka Hramu Svetog Save.

Pokret slobodnih građana pozvao je građane da se pridruže šetnji vatrogasaca Beogradom kako bi izrazili solidarnost sa onima koji "rizikuju živote spašavajući ljude i imovinu".

"Ljudski je da onima koji nam pomažu kada nam je najteže pokažemo solidarnost kada je njima najteže. Hrabrom vatrogascu izgorelo je 70 odsto kože, najmanje što možemo je da budemo sa njima i njihovim porodicama u najtežim trenucima", naveo je pokret u saopštenju.

PSG je pozvao građane da se okupe na Trgu Slavija u 19.30.

U pogonu uglja fabrike "Avаlа kаrtonkа" u Ulici Adа Hujа izbio je požar u sredu ujutro a prilikom gašenja povrede je zadobilo šest vаtrogаsаcа i dvа rаdnikа fаbrike. Najteže je povređen vatrogasac M.R., koji je zadobio opekotine na 60 odsto tela i koji je, po rečima lekara sa VMA, životno ugrožen.

Sektor za vanredne situacije MUP-a smatra da je degutantna politizacija nesrećnog slučaja teško povređenog vatrogasca Milana Rmuša.

To je izjavio načelnik Sektora Predrag Marić i istakao da pažnja u ovom trenutku mora biti usmerena isključivo na njegov što brži oporavak.

"Oko 100 pripadnika Sektora za vanredne situacije dalo je krv za teško povređenog kolegu, Milana Rmuša, a biće organizovano i prikupljanje novčanih sredstava za potrebe njegovog daljeg lečenja i eventualnog presađivanja kože", istakao je Marić.

Kako je naveo, Milan je izuzetan profesionalac, koji je do sada svojim radom i zalaganjem davao primer mlađim vatrogascima.

"Zahvaljujemo se načelniku VMA, kao i svim doktorima te ustanove, na požrtvovanosti, kako u slučaju Milana Rmuša, tako i drugih kolega", naglašava se u izjavi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.