Tokom raspusta renovirana fiskulturna sala u Osnovnoj školi Sveti Sava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 13:34

Tokom raspusta renovirana fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Sveti Sava"

Zimski raspust iskorišten je u kikindskoj osnovnoj školi "Sveti Sava“ za realizaciju nekoliko važnih planiranih radova, koji doprinose boljim uslovima i većoj bezbednosti učenika i prosvetnih radnika. Završeno je renoviranje svlačionica u fiskulturnoj sali, zamena osvetljenja, a trenutno je u toku ugradnja sistema za dojavu požara. Planirane investicije u tu kikindsku školu su oko 7 miliona dinara, a sredstva je obezbedio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grad.

Završetkom planiranih radova tokom zimskog raspusta, kikindska OŠ "Sveti Sava“ ispoštovala je planiranu dinamiku poslova koji su bili prioritet. To se, pre svega odnosilo na kompletno renoviranje svlačionica u fiskulturnoj Sali.

"Kompletno su renovirane , i pločice i stolarija, uz krečenje i farbanje, odnosno sve što je bilo neohodno. Pored toga, promenili smo kompletno osvetljenje u trpezariji škole i još u dve učionice, “ kaže Gordana Rackov, direktorka OŠ "Sveti Sava“ Kikinda.

U toku su radovi na ugradnji sistema za dojavu požara, a čitav posao biće realizovan fazno.

"Uvođenje sistema za dojavu požara, taj posao je pri kraju. Nakon toga nam sledi obuka i može da se pusti u pogon. Sledeća stvar koju radimo je provera i popravka kompeletnih elktroinstalacija, kao i gromobranske uinstalacije. Znači, bezbednost učenika na prvom mestu,“ dodaje Rackov.

Poštujući priorotete koje škole same izdvoje, kikindska lokalna samouprava obezbedila je oko 4 miliona dinara za do sada realizovane radove u školi "Sveti Sava“. Shodno poslovima koji slede, grad je obezbedio još 3 miliona dinara za investiranje u tu kikindsku školu.

"Škola „Sveti Sava“ ove godine može da računa na oko 7 miliona dionara investicija, koje će biti realizovane isključivo po prioritetima koje je škola uradila. Inače, grad za osnovno obrazovanje izdvaja ukupno 212 miliona dinara,“ kaže Nikola Lukač,gradonačelnik Kikinde

Od tog iznosa, samo za investiranje u osnovne škole, prioritetne radove, rekonstrukcije, odnosno bolje uslovea i veću bezbednosti učenika i prosvetnih radnika, grad je izdvojio oko 30 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.