Svetosavske stipendije za najbolje studente i đake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 13:55

Svetosavske stipendije za najbolje studente i đake

Organizacija Svetosavlje iz Zrenjanina, tradicionalno po 11. put podelilo je Svetosavske stipendije.

Za 2020-21 školsku godinu odlučili su da dosadašnji fond od milion i 150 hiljada dinara uvećaju na milion i 550 hiljada dinara, te je na taj način obezbeđeno 23 stipendija studentima i đacima.

Najbolje rangiranih osam studenata primiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godišnju stipendiju u iznosu od 100 hiljada dinara, dok je za 15 najboljih đaka obezbeđeno po 50 hiljada dinara koje će se dodeliti u 10 mesečnih rata.

Na konkursu za stipendije učestvovalo je oko 40 prijavljenih đaka i studenata iz Zrenjanina i Žitišta, a komisija je donela odluku o rangiranju najboljih kandidata.

Svečano zaključenje ugovora o stipendiranju obaviće se 8. decembra u 12 časova u Velikoj sali Kulturnog Centra Zrenjanina.

U želji da ohrabre i pomognu školovanju talentovane dece iz višedetnih porodica i da se ukaže celokupnoj javnosti na njihov položaj i potrebu da društvo više pažnje obrati na njih organizacija Svetosavlje po jedanaesti put dodeljuje ove stipendije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.