Sveti Sava – Niški kulturni centar obeležio slavu

Izvor: Megafon.co, 27.Jan.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveti Sava – Niški kulturni centar obeležio slavu

Niški kulturni centar se i ove godine, na obeležavanju svoje slave Sveti Sava, osvrnuo na rezultate iz 2019. godine. Direktor NKC-a Srđan Savić kaže da se u instituciji lagano radi na tome da u ovoj godini budu još uspešniji.
„Mi smo se trudili da prvo javne gradske manifestacije budu pripremljene onako kako se to od nas očekuje. Ove godine će biti naravno Horske svečanosti . Zatim su tu svi oni, uslovno rečeno, manji kulturni događaji, koji  >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << nemaju status javne gradske manifestacije, ali na kojima NKC insistira, jer one upotpunjavaju kulturno-umetničku ponudu u našem gradu. To važi za Foto koliniju i za Međunarodni festival stripa, Koloniju kritike, Festival fantastike, koji će i ove godine biti organizovani”, kaže Srđan Savić.
Niški kulturni centar i izdavaštvo Takođe, 2020. organizovaće se i Dečija umetnička kolonija Gračanica, gde NKC radi sa decom iz enklava na Kosovu.  U NKC-u kažu da će se potruditi da prezentuju najkvalitetnije programe u sferama filmskog, književnog, muzičkog, likovnog i sl.
„Nastavićemo da funkcionišemo i u domenu izdavaštva. U tome se i ogleda kompleksnost Niškog kulturnog centra, jer smo mi gradski izdavač i moramo da vodimo računa o toj oblasti u kojoj smo postigli zapažene rezultate”, dodaje Savić.
NKC nastavlja i ove godine da izdaje časopise, filmsku literaturu, beletristiku i publicistike u vezi sa značajnim istorijskim događajima.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Krsna slava Niškog kulturnog centra - Naredna godina biće obeležena brojnim manifestacijama

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Jan.2020

Zvanice i zaposleni u Niškom kulturnom centru, nosiocu skoro svih kulturnih događaja u gradu na Nišavi, obeližili su danas krsnu slavu Savindan i spomen na prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save..."Niški kulturni centar će ove godine, pored naših, već tradicionalnih manifestacija kulture, Fikmskih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.