Šarčević: Za Stojadinovića Svetosavska nagrada i stalni posao

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Za Stojadinovića Svetosavska nagrada i stalni posao

Ministar prosvete Mladen Šarčević apelovao je na stručna društva da dodele Svetosavsku nagradu profesoru Slavoljubu Stojadinoviću iz Velike Plane.

Šarčević je izrazio nadu da će hrabri profesor biti primljen u stalni radni odnos.

Stojadinović je 22. novembra savladao napadača G. T. koji je upao u školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i ispalio dva hica iz automatske puške.

"Profesor Stojadinović se poneo onako kako se vitez ponaša i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovom prilikom upućujem apel stručnim društvima i njegovom kolektivu da ga kandiduju za Svetosavsku nagradu. To je nešto najviše što mi dajemo i zaista verujem da će se to dogoditi", rekao je Šarčević u ministarstvu prosvete.

Profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović radi 20 godina, ali nije zaposlen za stalno. Ministar se nada da će profesor biti uskoro primljen u stalni radni odnos, iako je još na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru iz 2014. godine.

"Zamoliću komisiju Vlade, jer mislim da imam toliko autoriteta, da mi dozvole da zamolim direktorku škole, da podnese zahtev za radno mesto, odnosno za puštanje konkursa", kazao je ministar Šarčević.

Profesor fizičkog vaspitanja je u petak čuo vrisak dece i ušao na čas filozofije, gde zatekao G. T. sa automatskom puškom i eksplozivom. Zamolio je đake da izađu iz učionice, nakon čega je savladao napadača i tom prilikom mu je povređena ruka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.