Šarčević: Uvođenje đačkih uniformi je uvođenje reda u školama

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Uvođenje đačkih uniformi je uvođenje reda u školama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je uvođenje đačkih uniformi "uvođenje reda u školama".

Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da đačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih razlika na ponašanje dece i razvijaju kolektivni duh i osećaj pripadnosti školi.

"To je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu. U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna", kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti određeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme.

"Uniforme ukidaju socijalne razlike, a roditelji u svakom slučaju kupuju deci odeću, bez obzira da li kupuju školsku ili neku drugu odeću, to je za njih trošak", rekao je Vesić.

Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala đačke uniforme, kazala je da su one proizedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Uniforme uvode red u škole

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da je uvođenje đačkih uniformi "uvođenje reda u školama"...Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da đačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih...

Nastavak na N1 televizija...

Šarčević: Uvodjenje djačkih uniformi je uvodjenje reda u školama

Izvor: Beta, 11.Sep.2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je uvodjenje djačkih uniformi "uvodjenje reda u školama". Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da djačke uniforme smanjuju uticaj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.