SPC: Proglašenje svetih mučenika odloženo za 10. maj

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: Proglašenje svetih mučenika odloženo za 10. maj

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da će liturgijsko proslavljanje novoproglašenih svetih mučenika biti održano u četvrtak, 10. maja na praznik Spaljivanja moštiju Svetog Save, u istoimenom Hramu na Vračaru, umesto sutra, kako je ranije bilo najavljeno.

U saopštenju se navodi da je do odlaganja došlo zbog preopterećenosti radnog programa Svetog Arhijerejskog Sabora u subotu, 5. maja, kada će na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dnevnom redu biti pitanja daljih aktivnosti na završetku preostalih radova i oslikavanju Spomen-hrama Svetog Save na Vračaru.

Sabor je na jučerašnjem zasedanju odlučio da u diptih (knjige) svetih Pravoslavne crkve unese prepodobnomučenika Grigorija Pećkog, mučenika Vasilija Pekara iz Peći i mučenicu Bosiljku Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana, saopštila je ranije televizija Hram.

Njihovo svečano proglašenje u svete biće održano u četvrtak, 10. maja na Sabornoj svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju će predvoditi patrijarh srpski Irinej.

Na taj način će novoproglašenim svetim biti potvrđeno njihovo već odavno postojeće molitveno poštovanje u vernom narodu Kosova i Metohije i SPC, kaže se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.