SMRT OLIVERA IVANOVIĆA: Godinu dana bez istine o ubistvu

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRT OLIVERA IVANOVIĆA: Godinu dana bez istine o ubistvu

U Beogradu i Kosovskoj Mitrovici u sredu pomen lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću GODIŠNjI pomen lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću u sredu će dati njegova porodica, stranačke kolege i prijatelji. Na mestu gde je u Kosovskoj Mitrovici, sa šest hitaca u leđa ubijen Ivanović, u 10 časova biće položeno cveće i zapaljene sveće, a iz SDP ističu da će i ovog puta postaviti pitanja ko je, zbog čega, i po čijem nalogu ubio njihovog lidera. U 8.15, u Hramu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Svetog Save u Beogradu sveće će upaliti Oliverova supruga Milena i njegov osmogodišnji sin Bogdan. Pročitajte još - BRAT OLIVERA IVANOVIĆA: U interesu i Beograda i Prištine da se ubistvo rasvetli Ivanović je ubijen 16. januara prošle godine ispred svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice, a ubice do danas nisu otkrivene. Na njega je ispaljeno šest hitaca, a automobil kojim su se ubice dovezle, a zatim i pobegle, kasnije je nađen zapaljen. Kamere ispred GI SDP bile su isključene, a satelitski snimci nisu dostavljeni Beogradu, uz izgovor da je bila magla, što su svedoci negirali. Priština je odbila da Beogradu omogući da se direktno uključi u istragu, a od dokaza su dostavili jedino plastične replike čaura koje su pronađene na mestu zločina. U pritvoru u Prištini trenutno se nalaze Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, za koje kosovsko tužilaštvo tvrdi da su umešani u zločin. Po zamolnici Prištine, srpska policija saslušala je potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, Milenu Ivanović, kao i bivšeg lidera PSG Sašu Jankovića. Izveštaj i zapisnici tih saslušanja dostavljeni su tužilaštvu u Prištini. LAŽNIM PORUKAMA KRADU PODATKE MINISTARSTVO unutrašnjih poslova upozorilo je u utorak javnost na mejl poruke sa zlonamernim i netačnim tvrdnjama o ubistvu Olivera Ivanovića, čiji je cilj da se dođe do podataka o licima kojima je taj mejl poslat. Kako se navodi u saopštenju, poruke su upućene sa više, navodno, mejl adresa državnih organa. Policija je o svemu obavestila Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal. Dosadašnja istraga je pokazala da je reč o tzv. spoofing porukama čiji je cilj da se dođe do ličnih, finansijskih i drugih poverljivih podataka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomen za Olivera: Milena, Bogdan i državni vrh FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 16.Jan.2019

Beograd -- U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros u 8.15 održan pomen lideru Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću koji je ubijen na današnji dan pre godinu dana...Pomenu su, osim članova porodice, prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i veći broj građana...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.