Promocija monografije o niškoj crkvi u subotu u Svetosavskom domu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija monografije o niškoj crkvi u subotu u Svetosavskom domu

Monografija Miše Rakocije o niškoj Sabornoj crkivi u tvrdom povezu sa 340 strana i oko 380 fotografija i uz brojne crteže, karte i dokumente od kojih se neki prvi put objavljuju, biće promovisana u subotu, 2. novembra u Svetosavskom domu.

Monografija u izdanju Eparhije niške, posle predstavljanja na 64. sajmu knjiga u Beogradu, imaće promociju i u Nišu.

Uz prigodan program o monografiji će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << govoriti episkop niški gospodin Arsenije, prof. dr Miodrag Marković, dopisni član SANU, dr Miljana Matić iz Muzeja srpske pravoslavne crkve i autor dr Miša Rakocija - kažu organizatori.

Ovo kapitalno izdanje, dodaju organizatori, obogaćuje duhovno, istorijsko i umetničko nasleđe Niša i Eparhije niške.

Reprezentativna monografija je u tvrdom povezu sa 340 strana i oko 380 crno-belih fotografija i onih u boji, crtežima, kartama i dokumentima od kojih se neki prvi put objavljuju. Ulaz je slobodan za sve ljubitelje prošlosti našeg grada željni da saznaju nova otkrića iz hrišćanske prošlosti Niša od 4. do 21. veka - dodaju organizatori.

Promocija će u Svetosavskom domu, pored Saborne crkve, početi u 18 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.