Posle seče stabala u Nišu, radnici Mediane sadili novo drveće

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle seče stabala u Nišu, radnici "Mediane" sadili novo drveće

Svetosavska ulica u Nišu dobila je novi drvored, pošto su radnici JKP Mediana juče sadili drveće u ovom delu centra grada. Kako su iz ovog preduzeća objavili na društvenim mrežama, nove sadnice ukopane su na mestima gde su posečena stara stabla.

Iz Mediane su naveli da je u Svetosavskoj posečeno drveće koje je bilo trulo, te da su ga zamenili mladim sadnicama.

Na mestima gde su uklonjena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trula i sklona padu stabla, sadi se novo drveće. U Svetosavskoj ulici to je piramidalni grab. Istovremeno se na više lokacija u gradu vrši riljanje i orezivanje ruža - navode.

Stanovnici ovog dela Niša su negodovali i kada su stara stabla bila uklanjana, a još tada je najavljeno da će sa prvim lepim vremenom biti zasađena nova.

Podsetimo, građani su se preko aplikacije "Prijavi problem" požalili da je na keju i Trgu Pavla Stojkovića posečeno drveće i to u periodu kada je vazduh u Nišu vrlo zagađen.

Iz Mediane su kazali da su posečena stabla bila trula i da su uklonjena kako bi građani bili bezbedni. Najavili su i da će na gotovo svim mestima gde je isečeno drveće biti zasađeno novo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.