Pomeni Oliveru Ivanoviću u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomeni Oliveru Ivanoviću u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici

Na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, njegova supruga Milena je zajedno sa sinom zapalila sveću u Hramu Svetog Save u Beogradu, gde je održan i pomen. Prijatelji i poštovaoci Ivanovića okupili su se u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je ubijen.
Nešto pre 8.15, jer je u to vreme Ivanović ubijen, ispred hrama na Vračaru okupili su se građani kako bi mu odali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počast i prisustvovali pomenu. 

Na službu su, osim Ivanovićeve supruge Milene i najmlađeg sina Bogdana, stigli i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, javila je reporterka RTS-a.
U Kosovskoj Mitrovici članovi Građanske inicijative SDP, prijatelji i poštovaoci okupili su se ispred stranačkih prostorija i održali pomen u 10.15 ispred sedišta stranke, na mestu gde je izvršen napad na Olivera Ivanovića.

Na pomenu su bili ministar Rasim Ljajić, Oliverov brat, rodbina, njegovi saradnici, članovi stranke, prijatelji i brojni građani.
Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića obeležena je i u Udruženju kidnapovanih i ubijenih na KiM, a Marko Đurić je poručio da Srbija neće odustati od pravde u tom slučaju.
Đurić je rekao da se "Olivera svi sećamo sa pijetetom i tugom, a za sve nas je njegovo ubistvo neizbrisiva tragedija koja je dubinski i suštinski potresla naše društvo". 
Ubistvo Ivanovića nazvao je neopisivom tragedijom za društvo i rekao "nećemo odustati od pravde, gonićemo počinioce do kraja sveta ako je potrebno".
"Zaštitićemo njegovo dostojanstvo, kao i dostojanstvo svih drugih žrtava", istakao je Đurić. 
Obeležavanju godišnjice prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević. 
Oliver Ivanović je ubijen pre godinu dana, 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (FOTO)

Izvor: Mondo, 16.Jan.2019

Na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića danas je u Hramu Svetog Save na Vračaru sveće u 8.15 sati zapalila supruga Milena Ivanović sa sinom Bogdanom...Paljenjem sveća počast su odali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, šef Kancelarije za KIM Marko Djuirić, ministar...

Nastavak na Mondo...

Poštu Ivanoviću odala porodica, predsednik, premijerka i gradjani

Izvor: Beta, 16.Jan.2019

U hramu Svetog Save u Beogradu jutros je u u 8.15 održan pomen lideru Gradjanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću koji je ubijen na današnji dan pre godinu dana, a kojem su osim članova porodice prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i veći broj gradjana.Na opelo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.