Pomen za Olivera: Milena, Bogdan i državni vrh FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen za Olivera: Milena, Bogdan i državni vrh FOTO/VIDEO

Beograd -- U Hramu Svetog Save u Beogradu jutros u 8.15 održan pomen lideru Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću koji je ubijen na današnji dan pre godinu dana.

Pomenu su, osim članova porodice, prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i veći broj građana.

Na opelo je došla sugruga ubijenog Ivanovića, Milena Ivanović sa sinom, a sveće su zapalili predsednik, premijerka, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đurić i ministar odbrane Aeksandar Vulin.

Pomen je počeo u 08.15, u vreme kada je ubijen Ivanović.

Njegova supruga MIlena Ivanović kazala je za Vesti TV Prva da je odlučila da zapali sveću ubijenom suprugu u miru i tišini, zajedno sa sinom, dostojanstveno kako Oliver i zaslužuje.

"Bez skupova kojima se i ne odazivam", kazala je ona. A na pitanje zašto se ne odaziva, kaže: "Mislim da je to politizacija i ne želim da ispolitizujem smrt supruga. Uradila sam kako sam htela, sa sinom, i mislim da je to ispravno."

Govoreći o napadima na nju putem nekih medija i društvenih mreža, Milena Ivanović kaže da je uplašena jer je postala slobodna meta za one koji ne misle kao ona. A kada je reč o istrazi koja se vodi u vezi ubistva njenog supruga, kao i o saznanjima koja ima, kaže da ona ima pomaka.

"Ima više informacija nego prošle godine. Sačekaćemo još neke informacije koje treba da dobijemo i nadamo se da će istina naći put i da ćemo imati imena ubica", zaključila je supruga ubijenog lidera Srba s Kosova.

Veliki broj građana okupio se ispred hrama pre osam časova kako bi prisustvovali opelu.

Oliver Ivanović ubijen je sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ubice i nalogodavci tog zločini nisu otkriveni, iako istrage vode organi Prištine i Beograda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.