Patrijarh uručio priznanje predsedniku opštine Stara Pazova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh uručio priznanje predsedniku opštine Stara Pazova

Njegova Svetost patrijarh srpski Gospodin Irinej uručio je priznanje predsedniku staropazovačke opštine Đorđu Radinoviću. Dodela ovog priznanja je uručena na svečanoj proslavi jubileja - 50 godina Pravoslavnog dečijeg časopisa "Svetosavskog zvonca", koji je, rame uz rame, sa zvaničnim listom Patrijaršije SPC "Pravoslavlje", decenijama unazad glavno javno glasilo.

Upravo se ovaj časopis, koji je odlukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva prosvete uveden kao dodatak uz udžbenike u verskoj nastavi, na ličnu inicijativu predsednika Radinovića, tokom svake školske godine, još od 2012, za svako mesečno izdanje otkupljuje u tiražu od 2.500 primeraka.

Na ovaj način svi učenici staropazovačkih osnovnih škola uzrasta od 1. do 6. razreda besplatno dobijaju svaki novi broj "Svetosavskog zvonca", koji koriste na časovima veronauke.

Kao što je to bio slučaj i pre dve godine, kada je na Spasovdan predsedniku Radinoviću dodeljen Orden Sv. Save za zasluge, trud i višestruko dugogodišnje zalaganje na dobrobit Crkve i naroda u ovoj sremskoj Opštini, i ovog puta zahvalnost Srpske Crkve u vidu priznanja o ličnom doprinosu predsednika Radinovića misionarskoj delatnosti Srpske Pravoslavne Crkve i unapređenju njenog crkveno-verskog života.

Program su upotpunili dečiji hor srpske Patrijaršije "Zvonce", hor Srednje muzičke škole Stanišor sa Kosova I Metohije, a prisutni su mogli da pogledaju I predstavu u izvedbi pozorišne trupe "Zvonce" pod nazivom "Čudotvorac".

Na kraju svečanog dela programa proslave jubileja, a u susret prazniku Sv. Nikole, predstojećeg Božića i Nove Godine, predsednik Radinović je, zajedno sa Patrijarhom Irinejem, deci podelio više od hiljadu poklon paketića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.