Pančevo: Održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 22:09

Pančevo: Održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama

U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije danas je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine, uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije. Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, na turniru su učestvovali samo pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Takmičari su prikazali svoje veštine u boksu i kik-boksu, a najviše uspeha, među pet takmičarskih timova, imala je ekipa Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“.

Obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka.

To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.