Otvorena manifestacija Božićno seoce kod Hrama Svetog Save

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena manifestacija "Božićno seoce" kod Hrama Svetog Save

U organizaciji Hrama svetog Save, Color Media Communications i Nina Media, ispred hrama je večeras počeo dvonedeljni kulturno-umetnički program posvećen najmlađima, pod nazivom "Božićno seoce na Vračaru". Očekuju nas brojni duhovni, muzički, dramski, likovni i literarni sadržaji.

Patrijarh Irinej podelio je božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja, štićenicima Centra za zaštitu dece i odojčadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Zvečanskoj, deci iz dve beogradske osnovne škole i mališanima iz najboljeg inkluzivnog hora u Evropi "Ison", iz Novog Sada. Usledilo je svečano otvaranje programa.

"Ja vas sve pozdravljam mirom i blagoslovom Božijim, sa željom da ovaj veliki praznik koji je pred nama proslavimo kao Hrišćani pravoslavni, da se zajednički pomočimo novorođenom spasitelju da nam daruje ljubav, mir i slogu, Gradu Beogradu, našem narodu i svima ljudima sveta, posebno ljudima dobre volje", rekao je Irinej.

Nakon što je patrijarh Irinej dodelio paketiće najmlađima, večerašnje otvaranje obeležio je bogat kulturno – umetnički program. Najpre orkestri garde i policije, a zatim concert Sanje i Balkanike.

Najmlađima se program dopao.

U naredne dve nedelje u "Božićnom seocu kod Hrama" očekuju nas nastupi horova koji neguju interpretaciju duhovne muzike, raspevana jelka oko koje će pevati i mališani, umetničke izložbe i promocije književnih dela u kripti Svetog Save, kao i pozorišna predstava o Svetom Savi, u okviru Svetosavske akademije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.