Otvorena manifestacija Božićno seoce kod Hrama

Izvor: Beta, 04.Jan.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena manifestacija Božićno seoce kod Hrama

Manifestacija "Božićno seoce" otvorena je večeras na platou ispred hrama Svetog Save u Beogradu nastupima Reprezentativnog orkestra garde Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej u kripti hrama podelio je 250 paketića deci ometenoj u razvoju iz dve beogradske osnovne škole, deci bez roditeljskog staranja iz Centra u Zvečanskoj, kao i deci iz inkluzivnog novosadskog hora.Prisutni su mogli da popiju kuvano vino, kupe suvenire i poslastice, provozaju se fijakerom, a nakon nastupa orkestara i da uživaju u muzici Sanje Ilića i Balkanike.Manifestacija "Božićno seoce" trajaće do 28. januara, do kada će biti organizovano više pozorišnih predstava, koncerata, izložba i projekcija filmova.Na Božić prema julijanskom kalendaru, 7. januara u 11.30 ispred Hrama Svetog Save lomiće se česnica, u organizaciji Unije pekara, dok će za doček Nove godine biti organizovan i vatromet.Ispred Hrama Svetog Save nastupiće brojni muzičari medju kojima su: Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Vlado Georgiev, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe i drugi.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Irinej podelio božićne paketiće najmlađima

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019

Patrijarh Irinej je u kripti hrama podelio 250 paketića deci ometenoj u razvoju, deci bez roditeljskog staranja iz Centra u Zvečanskoj, kao i deci iz inkluzivnog novosadskog hora, u okviru manifestacije "Božićno seoce".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.