Oštećeni mobilijari u niškim parkovima - roditelji strahuju za decu, nadležni se ne oglašavaju

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2021, 09:43

Oštećeni mobilijari u niškim parkovima - roditelji strahuju za decu, nadležni se ne oglašavaju

Roditelji iz Niša iskoristili su lepo vreme prethodnih nedelja da izvedu decu u niške parkove. Tamo su ih, kako svedoče preko aplikacije Prijavi problem, dočekali oštećeni i nebezbedni mobilijari - u Svetosavskom parku viri feder iz betona, tobogani su polomljeni i vrteške nebezbedne, u "Čairu" je polomljena ljuljaška, kao i u parku kod Trga kralja Aleksandra, te ih građani ocenjuju kao rizične za korišćenje. Zbog svih tih problema, novinari su pokušali da kontaktiraju nadležnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << većnika i JKP "Mediana", ali oni nisu odgovorali.

Neke od igračaka u niškim parkovima nalaze se ispred, kako pišu roditelji, nosa zaposlenih u Opštini Medijana i koji apeluju na njih da se malo “prodrmaju” i reše problem nebezbednih mobilijara na teritoriji te opštine.Ljuljaške, kažu roditelji, rizične za decu; foto: čitalac;

Ispred nosa njima sve igračke u parku polupane, 7 ljuljaški, a ni jedna ne radi, tobogani polomljeni, vrteške nebezbedne. Zar je toliko teško da se to sredi? 1.000 dece u parku ne mogu da se igraju - reaguju građani.

Najviše problema u parkovima "Čair" i na Trgu kralja Aleksandra ima sa ljuljaškama, sudeći po rečima Nišija.

Rizične su za korišćenje - ističu građani.

Zbog svih tih, kako ih nazivaju građani, nebezbednih mobilijara, roditelji strahuju za bezbednost dece.

U parku Svetog Save na igralištu namenjenom za najmlađe je odsečen feder koji je ranije služio za konjića da se deca ljuljaju ili klackaju. Sada tako odsečen (polomljen) feder, koji viri, je opasnost da neko dete padne i ne dao Bog udari glavom u feder - upozoravaju roditelji.

Feder od jedne igračke viri iz betona; foto: čitalac;Na pitanja novinara Javnom komunalnom preduzeću Mediana i većniku zaduženom za saradnju sa gradskim opštinama, inspekcijskim službama, javnim i javno komunalnim preduzećima Miroslavu Đokiću, niko nije odgovorio.

Iz Opštine Medijana navode da je za održavanje mobilijara u parkovima zadužena JKP Mediana i kažu da su nadležne u tom preduzeću obavestili da su neki od mobilijara oštećeni i nebezbedni.

JKP Mediana je obaveštena o stanju mobilijara na terenu telefonom i izlazak ekipa na teren očekuje se već tokom dana - kažu iz Opštine.

Najavljuju i da će se obratiti Komunalnoj policiji zbog oštećenih mobilijara.

*Tekst je dopunjen nakon što su stigli novi odgovori iz Opštine Medijana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.