Nišlije apeluju da se češće čiste “eko kontejneri”

Izvor: JužneVesti.com, 05.Okt.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije apeluju da se češće čiste “eko kontejneri”

Narandžasti kontejneri koji su pre par godina postavljeni na nekoliko lokacija u niškoj Opštini Medijana, a koji služe za odlaganje PET ambalaže, limenki i tetrapaka, prema svedočenju građana, često su puni do vrha, pa oni koji žele da odlože takvo smeće nemaju gde. U JKP Mediana kažu da se oni prazne jednom nedeljno, ali da će tamo gde ima potrebe čistiti češće.

Do vrha pun kontejner sa porukom “za čistiju i lepšu Medijanu”, kako je napisao jedan Nišlija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preko aplikacije “Prijavi problem”, sačekao ga je pre dva dana u Parku Svetog Save, kada je hteo da ostavi ambalaže koje je danima sakupljao. Građani apeluju da se češće prazne, da bi mogli da brinu o životnoj sredini; foto: čitalac

Kontejner za PET, tetrapak i limenke u parku je bio pun kada sam došao da ostavim flaše, limenke i tetrapak koje sam sakupio u proteklih nekoliko dana. EKO kontejnere bi trebalo češće prazniti, kako građani ne bi izgubili volju za čuvanjem životne sredine - napisao je Nišlija.

Rukovodilac odvoženja smeća u Javno-komunalnom preduzeću Mediana Dragan Maslaković kaže da se pomenuti kontejner čisti svakog petka, a nakon razgovora sa novinarima on je i ispražnjen.

Ipak, Maslaković kaže da postoji mogućnost da se ovi kontejneri prazne i češće, na primer i dva puta nedeljno, kada za tim ima potrebe.

Dinamika je promenljiva. Mi pozivamo sve korisnike da gde treba ta dinamika da bude učestalija da jave i da to možemo da pojačamo na terenu - dodaje Maslaković.

Kaže i da se dešava da smeća ima oko ovih “eko kontejnera”, jer sakupljači sekundarnih sirovina često “biraju” šta će da izvuku iz njih, jer neka ambalaža više vredi, pa poziva građane da ne ostavljaju đubre za sobom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.