Niški hor Branko pevao u Engleskoj

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški hor "Branko" pevao u Engleskoj

Dela duhovne muzike niška Crkveno-pevačka družina "Branko" izvela je u Crkvi Svetog Save u Londonu i Crkvi kneza Lazara u Birmingemu, a pevali su i na liturgiji koju je služio Patrijarh srpski Irinej, na kojoj su prisustvovali i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom princezom Katarinom.

U Crkveno-pevačkoj družini "Branko" kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da su povod da 12 njihovih pevača nastupe u Engleskoj dva jubileja - 70 godina od osnivanja Crkvene opštine i 50 godina od osvećenja Crkve Lazarice u Birmingemu.

Odazvali su se pozivu Crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve u Birmingemu i održali dva koncerta u Velikoj Britaniji, dodaju, gde su pevali remek-dela duhovne muzike srpskih, grčkih, ruskih i gruzijskih autora.

Hor je pevao i na Svetoj liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, uz sasluživanje Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija i episkopa britansko-skandinavskog Dositeja, austrijsko-švajcarskog Andreja i niškog Arsenija, kao i više arhijereja iz drugih pravoslavnih crkava - navode u Horu.

Liturgiji su prisustvovali Karađorđevići, ističu u Horu, a potom je održana svečana akademija, na kojoj su se predstavili okupljenima srpskom svetovnom i narodnom muzikom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.