Niš: Zatvorenici poklonili 140 paketića deci

Izvor: B92, 08.Sep.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Zatvorenici poklonili 140 paketića deci

Niš -- Mališani iz socijalno ugroženih porodica, njih 140, dobilo je u Centru za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu paketiće sa školskim priborom.

Paketiće su obezbedili osuđenici Kazneno-popravnog doma u Nišu.

Zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda Dejan Panić kazao je da su se osuđenici dobrovoljno odrekli dela svoje zarade koju ostvaruju radom u Zavodu kako bi kupili paketiće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Panić je dodao da su osuđenici kao pomoć deci prikupili i 150.000 dinara.

"Ovo je deseta humanitarna akcija koju osuđenici KPZ u Nišu realizuju u poslednje četiri godine. Sa ovom akcijom prikupljeno je ukupno milion dinara", izjavio je Panić.

On je podsetio da su se osuđenici proteklih godina dobrovoljno odrekli 9.000 konzerviranih obroka kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Najpre je 3.500 obroka podeljeno nastradalima u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile našu zemlju, a posle su obroci podeljeni Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji", rekao je Panić.

Direktor Centra za socijalni rad u Nišu Zoran Jović kazao je da su paketići sa školskim priborom podeljeni deci iz porodica koje primaju novčanu socijalnu pomoć, iz višečlanih i jednoroditeljskih porodica.

"Ovo je izuzetan gest osuđenika. On daje primer mladima kako treba brinuti o drugima", izjavio je Jović.

Kazneno-popravni zavod u Nišu trenutno ima oko 1.600 osuđenika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.