Miodrag Zarković: O ordenu

Izvor: KMnovine.com, 11.Okt.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Zarković: O ordenu

Ne postoji opravdanje za dodeljivanje ordena Svetog Save čoveku koji sedam godina opstaje na vlasti isključivo zbog toga što na okupiranom području Kosova i Metohije zatire i državu Srbiju, i srpstvo, pa i samo svetosavlje.




Piše: Miodrag Zarković




Aleksandar Vučić je od 2012. godine: postavio granicu između KiM i ostatka Srbije; potpisao protivustavni Briselski sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u kojem se nad celim KiM primenjuje ”Ustav Kosova”; pogazio ustavni poredak Srbije ne bi li sprečio Ustavni sud da se izjasni o ustavnosti Briselskog sporazuma; ukinuo srpsku lokalnu samoupravu u četiri severne opštine KiM; uveo šiptarsku lokalnu samoupravu u te četiri opštine (to što šiptarsku samoupravu trenutno obavlja nešto što se zove Srpska lista samo je još veća sramota); ukinuo mnoge zvanične i nezvanične srpske ustanove na severu KiM, od mitrovačkog suda koji je predat u ruke šiptarskog ”pravosuđa” pa do civilne zaštite koja je zapravo predstavljala jedan od stubova odbrane Severne Mitrovice; podigao pregovore o KiM na najviši mogući nivo čime je nastavio jednako pogubnu politiku prethodne vlasti...

Na sve to treba dodati golgotu koju prolazi običan narod na severu KiM, oličenu u pretnjama, ucenama i pritiscima da se izađe na šiptarske izbore (poslednji put smo to videli pre nekoliko dana, u nedelju 6. oktobra), da se preduzeća i uopšte pravni subjekti registruju u šiptarskom pravnom sistemu, zatim u postepenom rasprostiranju šiptarskih policajaca i specijalaca širom severa KiM, koji je inače do tada za njih bio nedostupan, itd.

Ovo je inače bilo samo ovlaš nabrajanje njegovih većih nepočinstava u pogledu KiM. Ništa bolja nije ni njegova politika prema Republici Srpskoj (gde mu je smetao čak i referendum o državnom prazniku!), ili Crnoj Gori, sa čijim režimom održava najbliskije odnose i pomaže mu u sumanutom ”procesu veka”, uprsko tome što Podgorica kontinuirano krši ljudska prava tamošnjih Srba a na međunarodnom planu vuče jedan za drugim protivsrpskim potezom.



Aleksandar Vučić je neko ko, od kako je na vlasti, nije povukao niti jedan jedini potez za koji bi se moglo reći da je u skladu sa svetosavskom tradicijom. Naprotiv, njegovo delovanje uglavnom narušava tu tradiciju, čak i u izjavama i javnim nastupima.
Sve do njega, Srbija nikada u svojoj istoriji nije bila neposredni učesnik međunarodnog iživljavanja nad suverenim državama kojima je jedini greh to što se suprotstavljaju imperijalnom pohodu Zapada. Naprotiv, ranije smo se uvek suprotstavljali takvim pohodima. Pod Vučićem im pomažemo, tako što u saradnji sa SAD snabdevamo teroriste na drugom kraju sveta. Bilo koja od tih država koje razara srpsko oružje, može jednog dana s punim pravom da pokrene sudski postupak protiv Srbije. Eto još jednog Vučićevog doprinosa.




   
Miodrag Zarković    


Neshvatljivo je da takav čovek dobije orden Svetog Save. To je unižavanje i istorijske uloge i viševekovnog značaja Svetog Save.

Kažu neki da bi trebalo uzdržati se od osuda tog čina, kako ne bismo još jednom međusrpskom zavadom olakšali posao neprijateljima. Takve bih ponovo uputio na gornji deo ove objave, pa neka mi kažu da li srpskim unutrašnjim i spoljnim neprijateljima pomažu oni koji u Vučiću vide kobnu nacionalnu štetočinu, ili pak sam Vučić koji je uradio sve što nabrojah.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Kosovo, #Metohija, #Srpska_Lista, #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.