Mali organizovao prijem povodom Svetog save za direktore škola

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali organizovao prijem povodom Svetog save za direktore škola

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali priredio je danas posle podne u Starom dvoru prijem povodom školske slave Svetog Save za direktore osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i poručio im da će grad nastaviti da ulaže u obrazovni sistem.

"Beograd je prošle godine uložio više od 300 miliona dinara u rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola, vrtića, kupovinu nameštaja i opreme", rekao je Mali na svečanosti i dodao da treba još više investirati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u tu oblast, kako bi mladi snove ostvarivali u svojoj zemlji.

Podsećajući da je uticaj Svetog Save na srpsku prosvetu, obrazovanje, kulturu i državu nemerljiv, Mali je dodao da nikakav ulaganja ne vrede ukoliko se ne ulaže i u profesore, nastavnike i direktore.

"Zbog toga je ova slava i najbolji povod da vam kažemo veliko hvala. Naša je obaveza i odgovoronst da našoj deci damo što više znanja kako bismo ih ojačali za ono što ih čeka u budućnosti", rekao je Mali, a prenela Uprava grada.

Prema njegovim rečima, grad je obezbedio i 188 stipednija za najbolje đake i studente i 55 stipendija za najbolje učenike sa invaliditetom i sa takvom praksom će nastaviti. Dodao je da će i finansiranje produženog boravka biti nastavljeno.

Svečanost su upotpunili horovi muzičkih škola "Josip Slavenski" i "Kosta Manojlović" i učenici baletske škole "Lujo Davičo".

Tradicionalnom prijemu uoči školske slave prisustvovali su i predstavnici Ministarstva i ostalih gradskih i obrazovnih institucija i Srpske pravoslavne crkve.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.