Lavrov ode iz Srbije: Proradile emocije

Izvor: Mondo, 22.Feb.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov ode iz Srbije: Proradile emocije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da je emotivno doživeo jutrošnju posetu Hramu Svetog Save, gde je prisustvovao svečanom predstavljanju mozaika u kupoli - poklona Ruske Federacije. Lavrov večeras otputovao

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Oslikavanjem kupole dat je značajan doprinos u negovanju kulturne baštine i rusko-srpskog prijateljstva, naglasio je šef ruske diplomatije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tokom sastanka sa premijerkom Anom Brnabić.

ISPRATIO GA DAČIĆ

Sergej Lavrov otputovao je večeras iz Beograda, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je srpski kolega Ivica Dačić.

Brnabić i Lavrov ocenili su da je ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, naročito u oblasti energetike, a da je neophodno ubuduće staviti akcenat i na projekte koji se tiču infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

Predsednica Vlade je na sastanku još jednom zahvalila ministru Lavrovu na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci koju Ruska Federacija pruža Beogradu u dijalogu sa Prištinom.

Dačić poklonio srce Mariji Zaharovoj

Šef ruske diplomatije smatra da je neophodno da Priština pristupi punoj implementaciji Briselskog sporazuma, pre svega formiranju Zajednice srpskih opština, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je u razgovoru najavila konačan završetak radova na Hramu Svetog Save i njegovo svečano otvaranje 2019. godine, kojem će prisustovati i predstavnici Ruske Federacije.

POKLON AMFILOHIJA

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poklonio je danas ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu knjigu "Novo kosovsko raspeće" napisanu na ruskom jeziku, prenosi portal Sputnjik.

Taj čin je bio mimo protokola, a dogodio se u Hramu Svetog Save.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima.

Lavrov boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji povodom proslave značajnog jubileja - 180 godina od uspostavljanja srpsko-ruskih diplomatskih odnosa.

Vučić: Hvala Putinu, kralju Milanu, Đinđiću...FOTO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.