Izložba fotografija i dokumenata „Srbija i Rusija u Velikom ratu“

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba fotografija i dokumenata „Srbija i Rusija u Velikom ratu“

Izložba fotografija i dokumenata „Srbija i Rusija u Velikom ratu“, biće otvorena danas u kripti spomen-hrama Svetog Save na Vračaru.

Izložba se održava u organizaciji Hrama Svetog Save i Fonda Kraljevski dvor, uz podršku Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije i televizije „Hram“, a otvoriće je princ Aleksandar Karađorđević u 19.00 sati.

Kako je najavljeno, pored članova porodice Karađorđević, otvaranju izložbe prisustvovaće i episkopi Srpske pravoslavne crkve i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Izložba, koja je otvorena za javnost, bavi se tematikom savezništva Srbije i Rusije u Prvom svetskom ratu i predstavlja svojevrstan istorijski pregled o vojnim vezama i odnosima dvaju bratskih naroda. Autor postavke je Dušan Babac.

Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Otvorena izložba "Srbija i Rusija u Velikom ratu"

Izvor: RTS, 25.Sep.2017

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu otvorena je izložba fotografija i dokumenata "Srbija i Rusija u Velikom ratu". . Autor postavke je Dušan Babac, a izložba je organizovana u saradnji Hrama Svetog Save i Fonda Kraljevski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.