Izvor: Blic, 07.Jan.2019, 03:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) BADNJAK, SVEĆE I LITURGIJA Hiljade vernika u Hramu Svetog Save i ispred njega slavilo Božić

Više hiljada vernika u Hramu Svetog Save i na platou ispred njega proslavilo je odmah nakon ponoći dolazak Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika. Među njima je bilo mnogo mladih, kao i porodica sa sasvim malom decom. Ponoćnu liturgiju služio je episkop Stefan, a tokom liturgije stotine ljudi bilo je i ispred Hrama, u "Božićnom selu". Kako je sve to izgledalo možete pogledati u našoj galeriji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi u Mađarskoj proslavili Badnji dan i Božić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2019

Srbi u Mađarskoj su, shodno drevnim pravoslavnim običajima, obeležili Badnji dan i proslavili Božić. U Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Budimpešti oba dana su održane svete liturgije, a sinoć je u njegovom dvorištu, uz prisustvo stotinak vernika, zapaljen badnjak...Najpre su se oglasila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.