Izvor: RTS, 16.Maj.2022, 07:38

Dojave o bombama u dvadesetak škola u Beogradu

U dvadesetak beogradskih škola jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Obaveštene su nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.
Dojave su, između ostalog, stigle u osnovnu školu "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović", "Đura Jakšić", "Danilo Kiš", "Sveti Sava" i "Drinka Pavlović", "Veljko Dugošević"...

Roditelji su dobili poruke da ne dovode decu u školu, nastava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije ni počela, a deca koja pristižu vraćaju se kući.
O dojavi su obaveštene nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.
U nekim školama provere su već završene i ispostavilo se da su dojave bile lažne.
Reporterka RTS-a, koja se nalazi ispred OŠ "Sveti Sava", kaže da nastava u prvoj smeni verovatno neće biti održana, jer se čekaju specijalizovane ekipe MUP-a kako bi izvršile proveru. Policija čuva školu i ne dozvoljava nikome da uđe.
Juče su primljene dve dojave o postavljenim bombama na železničkoj stanici Novi Beograd i u Zoološkom vrtu.
Cirkularni mejl o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove dojave o bombama u beogradskim školama

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2022

U najmanje dve škole u Beogradu primljene su dojave o postavljenim bombama.

Nastavak na Radio 021...

Lažne dojave o bombama u 97 beogradskih škola i niškom aerodromu, nove dojave na mostovima i u tržnim centrima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022

Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja...Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

97 ŠKOLA JUTROS DOBILO DOJAVU O BOMBI Evo ko se vraća na časove, a koji đaci su poslati kući

Izvor: Blic, 16.Maj.2022

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.