Đaci na Novogodišnjoj berzi skupili novac za pomoć siromašnom učeniku

Izvor: JužneVesti.com, 24.Dec.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci na Novogodišnjoj berzi skupili novac za pomoć siromašnom učeniku

Učenici od prvog do četvrtog razreda niške Osnovne škole “Sveti Sava” proteklog vikenda prodavali su svoje igračke, knjige, novogodišnje ukrase i ručne radove, a sav novac prikupljen od prodaje biće prosleđen učeniku ove škole koji živi u socijalno ugroženoj porodici.

Kako kaže direktorka OŠ “Sveti Sava” Sanela Tarana, Novogodišnja berza u holu škole organizuje se više od 15 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i da se tome učenici uvek raduju.

Uglavnom je praksa bila da ono što zarade zadrže za sebe, ali ove godine smo to promenili i dali humanitarnu notu. Novac od zakupa takozvane tezge, koji je svaki đak plaćao po 50 dinara, ide u humanitarne svrhe, kao i novac od prodaje. Želimo da pomognemo našem đaku koji je iz socijalno ugrožene porodice i čiji je otac teško bolestan - objašnjava direktorka škole.

Na tezgama mališana našle su se njihove stvari, ali i stvari koje su napravili sa roditeljima na radionicama u školi, a prodaja je, kaže direktorka Tarana, bila uspešna.

Odziv je bio odličan jer je bila nastavna subota, bilo je dosta roditelja. Paralelno sa tim je održana još jedna akcija u saradnji sa Nacionalnom asocijacija roditelja i nastavnika gde se prikupljala garderoda za decu iz Doma “Duško Radović” - kaže Tarana.

Napominje da su svoju humanost pokazali i članovi Učeničkog parlamenta ove škole, koji su nedavno posetili decu u hemato-onkološkoj klinici i odnele im poklone.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.