Bogat propratni program obeležio Svetosavski turnir

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat propratni program obeležio Svetosavski turnir

Mnogo više publike i učesnika nego ranije okupio je ovogodišnji Svetosavski turnir u odbojci, čija se završnica igrala u hali “Čair”. Finala i borbe za treće mesto igrali su osnovci i srednjoškolci, a takmičenje je imalo i humanitarni karakter, te deo kada su najmlađi učili da serviraju.

Sledeća godina jubilarna za Svetosavski turnir; foto: Vanja KeserTako su učenici Specijalne škole “Bubanj” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odigrali revijalnu utakmicu, dok se putem humanitarne izložbe prikupljao novac za vozilo za osobe sa invaliditetom. Jedna od organizatora Milica Lošić ispričala je da je njoj, dok se takmičila, turnir mnogo značio, a da se sada trude da vrate deci te vrednosti.

Znatno je veći odziv ove godine. Verujem da je razlog što smo se aktivirali na društvenim mrežama mnogo više nego ranije. Privukli smo i sponzore, nagradni fond je uvećan. Mislimo da će, ako ga uvećamo i naredne godine, biti još više gledalaca, što i jeste krajnji cilj svega ovoga - ispričala je Lošić.

Kako je ovo bio 24. put kako se održava Svetosavski turnir, sledeće godine je jubilej, a Lošić za tada najavljuje još bolju organizaciju i veći broj sadržaja.

Nakon mesec i po dana nadmetanja, turnir dobio pobednike; foto: Vanja KeserŠto se tiče samog kvaliteta odbojke, Lošić kaže da je on lošiji u odnosu na prethodne godine, jer ima dece koja se ne bave odbojkom. Ipak, ona smatra da to ima svoje i prednosti i mane.

Sa jedne strane, to i nije loša stvar, jer ćemo možda privući neko dete da se bavi odbojkom kasnije. Sa druge strane, to utiče na kvalitet utakmica. Međutim, kod srednjih škola je to manje primetno, to su uglavnom momci i devojke koji treniraju. Kod osnovaca je primetno da fali kvalitet, ali to je najbolje što imamo i moramo da budemo ponosni na to - ispričala je Lošić.

Skoro mesec dana takmičilo se 45 ekipa niških osnovnih i srednjih škola, a najbolji su se izborili za nastup pred navijačim, u najvećoj niškoj hali.

Na turniru se igralo 8 utakmica - finala i borbe za treće mesto, a posebni uzbudljivo bilo je finale za osnovke, gde su devojčice iz Osnovne škole “Branko Miljković” pobedile “Čegar” u taj-brejku. Kapiten pobedničkog sastava Ivona Petković, koja trenira odbojku u klubu Stampedo, bila je prezadovoljna trofejom. Kvalitetniju odbojku prikazali srednjoškolci; foto: Vanja Keser

Srećna sam, baš srećna. Ponosna sam na svoju ekipu, baš su dobri - ispričala je Petković.

U ovoj konkurenciji 3. mesto osvojila je ekipa škole "Radoje Domanović". Kod dečaka su školarci iz "Svetog Save" savladali "komšijski" tim iz "Dušana Radovića", dok su trećeplasirani bili dečaci iz škole "Branko Miljković".

I u finalu u konkurenciji srednjoškolaca bilo je uzbudljivo, ali su momci iz Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" pobedili gimnazijalce iz "Stevana Sremca", a ekipa Ekonomske škole završila je takmičenje kao treća. U kategoriji srednjoškolki turnir su osvojile gimnazijalke iz "Svetozara Markovića", drugoplasirane su bile učenice Medicinske škole, a treći tim "9. maja".

Inače, utakmice su u dva navrata prekidane zbog toga što su navijači bacali petarde i nesportski navijali. Organizatori su ocenili da ispadi nisu bili tako strašni, ali da su preventivno prekinuli utakmice, kako se to ne bi ponovljalo i sledećih godina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.