U blizini Jerusalima nastupao Dečiji hor Branko iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U blizini Jerusalima nastupao Dečiji hor "Branko" iz Niša

U manastiru Svetog Prokopija Ilije, koje se nalazi blizu Jerusalima, čulo se horsko pevanje Dečijeg omladinskog hora "Branko" iz Niša, a pred sveštenstvom su izveli srpske, grčke i gruzijske kompozicije.

Nastuo omladinaca niškog crkvenog hora slušao je i patrijarh jerusalimski Teofil. Nastupali u svetoj zemlji u blizini Jerusalima; foto: Eparhija niška

Oni od 23. novembra borave kraj Jerusalima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa grupom poklonika iz Niša i vladikom Arsenijem.

Uz dirigentsku palicu Jovane Mikić, niški hor je uz blagoslov i prisustvo Njegove Svetosti Patrijarha jerusalimskog G.G. Teofila, pred Episkopima, Njegovim Preosveštenstvom Episkopom niškim G.G. Arsenijem, Episkopima i lokalnom pravoslavnom zajednicom, izveo više srpskih, grčkih i gruzijskih kompozicija. Na kraju nastupa, Patrijarh jerusalimski, uz blagoslov, toplim rečima obratio se našim pevačima, poručivši da svojim dobrim primerom šire pravoslavlje - navodi se u saopštenju. Nastupali u svetoj zemlji u blizini Jerusalima; foto: Eparhija niška

U horu kažu da saradnja organizatora koncerta - hora "Svetog Apostola Jakova" iz Jerusalima i niškog "Branko" traje od Muzičkog edikta održanog 2017. godine, kada su oni bili gosti Eparhije niške.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.