Pršutijada u Mačkatu od 9. do 11. februara

Izvor: Beta, 05.Feb.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pršutijada u Mačkatu od 9. do 11. februara

Sajam suhomesnatih proizvoda, popularna "Pršutijada" održaće se od 9. do 11. februara u Mačkatu, saopštili su danas organizatori.Ta manifestacija koja će se održati u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu, kako se navodi, ima veliki značaj, ne samo za lokalne proizvodjače suhomesnatih proizvoda, privredu i razvoj sela, već i za zlatiborski turizam.Dodaje se da je "Pršutijada" manifestacija koju svake godine poseti oko 10.000 posetilaca, a obzirom da se ove godine održava u vreme zimskog raspusta kada je Zlatibor pun turista, očekuje se da taj broj bude premašen. Medju 18 izlagača koliko ove godine učestvuje, na "Pršutijadi" će se naći i gosti iz Italije i Hrvatske, čime manifestacija dobija medjunarodni karakter.Miljko Radišić iz Zlatiborskog privrednog društva Eko agrar najavio je da će svečano otvaranje Sajma biti u subotu, 9. februara u 11.00 časova, kao i da sve posetioce "Pršutijade" očekuje nagradna igra sa vrednim poklonima.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sajam tradicionalnih proizvoda na Zlatiboru od 14. do 16. februara

Izvor: Beta, 06.Feb.2019, 16:46

Sajam tradicionalnih proizvoda "Sretenjski market" biće održan na Zlatiboru od 14. do 16. februara, najavili su danas organizatori.Posetiocima te manifestacije biće ponudjeni kvalitetni proizvodi - pršuta, sirevi, med, rakija i vina, kao i mnogi drugi po kojima je poznat zlatiborski kraj."Naša želja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.