Izvor: RTS, 02.Apr.2021, 15:56

Potvrđena presuda, 17 godina zatvora za ubistvo u crkvi u Vraniću

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 17 godina zatvora Marka Petkovića jer je u dvorištu crkve "Sveti Ilija u Vraniću 2. avgusta 2015. prilikom obeležavanja crkvene slave nožem ubio Sašu Joksića, a Draganu Jovanoviću naneo teške povrede opasne po život.
Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u julu prošle godine Petković osuđen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.
Istom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presudom potvrđena je presuda kojom je odbijena optužba protiv Ivana Asodija, pošto je prethodno Više javno tužilaštvo odustalo od njegovog krivičnog gonjenja.
Sud nije prihvatio odbranu Petkovića da je Joksića ubo u samoodbrani, jer je navodno bio napadnut.
Međutim, imao je u vidu olakšavajuću okolnost, s obzirom da je Petković u vreme ubistva bio mlađi punoletnik, kao i što nije do sada osuđivan.
Petković i Joksić su se sukobili u dvorištu crkve 2. jula 2015. godine, najpre se svađajući dok Petković nije iz džepa izvadio nož i njime dva puta ubo Joksića u grudi, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovića u stomak.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOROR U DVORIŠTVU CRKVE U VRANIĆU: Jednog ubio, drugog teško ranio, sada će dugo da robija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2021

Danas je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu..Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 17 godina zatvora Marka Petkovića jer je u dvorištu crkve Sveti Ilija u Vraniću 2. avgusta 2015. prilikom proslave crkvene slave nožem zadao smrtne povrede Saši Joksiću, a Draganu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Danilu Lješkoviću 15 godina zatvora za ubistvo 2005.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2021

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Danila Lješkovića zbog ubistva I.P. u njegovom stanu u Beogradu 22. oktobra 2005. godine...Ovo je maksimalna kazna za krivično delo ubistvo...Protiv njegovog rođenog brata Mirka Lješkovića, koji se tereti za pomaganje u ubistvu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.