Grdelica bila prirodna lepota, sada asfalt na 24,5 km FOTO

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grdelica bila prirodna lepota, sada asfalt na 24,5 km" FOTO

Grdelica -- Završetak Кoridora 10 je za Vladu Srbije najvažniji infrastrukturni projekat i nema važnijeg posla od toga, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je ove nedelje premestila Ministarstvo u Grdeličku klisuru i obišla radove na trasi kroz tu deonicu koja je dugačka 26,3 kilometara i asfaltirana u dužini od 24,5 kilometara.

"Ne postoji prirodnije mesto na kom bih kao resorna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarka trebalo da budem od Grdeličke klisure, gde se projekat privodi kraju. Uradili smo impresivan posao i želja nam je da pokažemo građanima koliko je to gradjevinski bilo teško, a koliko mnogo je urađeno. Tu smo i da pružimo podršku Кoridorima Srbije, izvođačima i nadzoru koji su radili na najtežem gradilištu u Evropi", kazala je Mihajlović.

Po njenim rečima, ne postoji mesto na kritičnim tačkama deonice na kom se ne radi, a na nekim pozicijama radovi se izvode 24 sata.

"Zaboravljamo da prošle godine nije bilo nijednog metra asfalta na ovoj deonici, a da je 2014. godine Grdelička klisura bila samo prirodna lepota. Danas je to prirodna lepota, ali sa novim auto-putem", rekla je ministarka.

Dodala je i da očekuje razne komentare na odluku da Ministarstvo premesti na Кoridor 10.

"Ukoliko želite da završite uspešno posao, onda morate i da kontrolišete izvođače, razgovarate s radnicima, ukažete na probleme gde postoje, čestitate na dobro obavljenom poslu. Zato ću narednih dana imati sastanke sa svim izvođačima, predsednicima opština u ovom kraju, direktorom Svetske banke, kao i firmama koje rade na istočnom kraku Кoridora 10", kazala je Mihajlović.

Direktor Кoridora Srbije Zoran Babić rekao je da građani Srbije strpljivo čekaju završetak radova na najtežem gradilištu u Evropi.

"Radi se danonoćno i niko neće proći ovom deonicom dok ne bude maksimalno stabilna i bezbedna. Кako smo rešili klizište na kosini šest, tako ćemo pobediti i sve druge izazove koje je priroda pred nas stavila. Bezbednost je na prvom mestu", ocenio je Babić.

Pre obilaska trase, ministarka je održala sastanak sa predstavnicima kompanija "Azvi", "Integral", "Euro alijans" i "Trejs", koje izvode radove na izgradnji Кoridora 10 na deonici kroz Grdeličku klisuru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.