Zbog snežne oluje otkazane stotine letova na američkom Srednjem zapadu

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog snežne oluje otkazane stotine letova na američkom Srednjem zapadu

Snežna oluja u pojedinim područjima američkog Srednjeg zapada uzrok je otkazivanju više stotina letova. Zbog klizavih puteva vlasti apeluju na građane da ne voze bez preke potrebe.
Čikaško područje se zabelelo, sa oko 30 centimetara snežnog prekrivača, a na čikaškom aerodromu O'Her zadržalo se 19 centimetara. Na aerodromu Midvej izmereno 12,5 centimetara snega, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.

Zbog nevremena je od ponoći do ponedeljka oko 10 sati ujutro otkazano 809 letova, a u nedelju je bilo otkazano 700 letova.
Na Midveju je od ponoći do ponedeljka ujutro otkazano 69 letova, dok su u nedelju bila otkazana 123 leta.
Snežna oluja je zahvatila i delove Donjeg poluostrva Mičigen, što je dovelo do otežanih uslova za vožnju.
Policija je morala da odgovori na desetine sudara koji su se dogodili u području Lansinga, glavnog grada Mičigena.
Zvaničnici su upozorili da su putevi zaleđeni i prekriveni snegom i apelovali na stanovništvo da bez preke potrebe ne voze.
Guverner Kanzasa Džef Kolijer je u nedelju proglasio vanredno stanje jer je u nekim delovima države napadalo do 36 centimetara snega.
Nekoliko puteva je ostalo i u ponedeljak zatvoreno, uglavnom na severoistoku države.
Putevi u Nebraski i južnim delovima Ajove su prekriveni snegom i ledom i u ponedeljak ujutro, iako je snežna oluja već prošla.
Delovi jugoistočnog Viskonsina prekriveni su sa oko 23 centimetra snega.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.