Završeni investicioni i remontni radovi u HIP-Petrohemiji, krenula prozvodnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 16:16

Završeni investicioni i remontni radovi u HIP-Petrohemiji, krenula prozvodnja

U HIP-Petrohemiji je uspešno pokrenuta proizvodnja nakon jednomesečnog zastoja u okviru koga su realizovani investicioni projekti i obavljeni remontni radovi na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima, saopšteno je danas iz te kompanije.

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen, u petak, 23. aprila 2021. godine, tokom vikenda u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG) počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tržištu.

Kako se tvrdi, sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

Pokretanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine, navodi se u saopštenju.

"Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti za vreme jednomesečnog zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera u fabrici PENG. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za HIP-Petrohemiju, jer su usmereni na povećanje nivoa pouzdanosti i unapređenje proizvodnje. Tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu", istakao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Investicioni i remontni radovi završeni su u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni zaposleni u HIP-Petrohemiji i izvođači radova angažovani na ovim poslovima, zaključuje se u saopštenju kompanije HIP-Petrohemija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.